• Recreatieroute Kraggenburg
    Route8317 in Kraggenburg
  • Rabobank Ledencheque
    Bent u, als lid van uw Rabobank, tijdens uw verjaardag ook verrast met een Rabobank ledencheque?
  • Blote voetenpad bij Omroep Max
    Omroep Max heeft in de uitzending van 6 maart een item uitgezonden over het blotevoetenpad van Marant Recreatie. Het was een unieke mogelijkheid om het blotevoetenpad onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Wat is een blote voetenpad

Wandelen op blote voeten is terug naar de basis

Het bewandelen van het Blote Voeten Zeebodempad zorgt voor een intensief contact met de bodem van de voormalige Zuiderzee. Het geeft een direct gevoel van vrijheid en ongedwongenheid en biedt een kans om optimaal te genieten van de natuur.

Het wandelpad is ca. 2,5 km. lang en wordt gestart met een koud Kneipp voetenbad. 
Dit is een koudwaterbassin gevuld met bronwater, opgepompt uit de diepte van de voormalige zeebodem.

Op de route ervaren uw voeten tal van verschillende ondergronden hetgeen zorgt voor een natuurlijke voetmassage.

Het pad leidt, afhankelijk van het seizoen, langs verschillende landbouwgewassen.

Onderweg zijn er verschillende rustpunten waar het heerlijk genieten is van de prachtige omgeving en haar natuur.

Uitdaging:

Behalve dat het lopen op blote voeten een spannende, niet alledaagse en leuke ervaring is, is het ook een terugkeer naar de basis. Met alle zintuigen de aarde ''ervaren'' en waarnemen, zoals jonge kinderen leren lopen op hun blote voetjes.

Alleen of met partner en/of kinderen is het genieten, maar het is zeker ook een gezellige invulling voor een bedrijfsuitje, een familiebijeenkomst of een kinderfeestje etc.

Gezondheid:

Voetspieren, -pezen en -banden worden versterkt en het gehele ''bewegingsapparaat'', mn. de rug, profiteert hiervan. Evenwicht en coördinatie worden bevordert.
De afwisseling van koud en warm zorgt uiteindelijk voor een goede doorbloeding. De voeten worden door het wandelen op een natuurlijke wijze gemasseerd en dit geeft een gevoel van welbehagen. Stress zal hierdoor afnemen.

Voetendouche:

Bij terugkomst van de wandeling is het mogelijk de voeten te wassen onder de aanwezige voetendouches. Een heerlijk koude douche ter verkwikking van de voeten. Zelf een handdoekje en/of zeep meenemen is aan te raden evenals het dragen van ''makkelijk'' zittende kleding.